0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Sfaturi pentru curatarea si ingrijirea covoarelor acasa!

Covoarele sunt elemente foarte importante pentru o locuinta. Pe de-o parte, ele sunt elemente decorative, care pot schimba imediat intregul aspect al incaperii. Pe de alta parte, au si un rol practic: contribuie la izolarea fonica, izoleaza termic si dau o senzatie de confort sporit.

Sfaturi pentru curatarea si ingrijirea covoarelor acasa!

In general, covorele au dimensiuni destul de mari si sunt confectionate din materiale care nu permit spalarea la o masina clasica de spalat. Totusi, este recomandat ca ele sa fie curatate in mod regulat. In felul acesta mizeria si praful nu intra in profunzime, deci tinem casa departe de alergeni si acarieni. Daca nu sunt ingrijite adecvat, covoarele isi pierd din aspectul decorativ si devin sursa de praf si mizerie.

Curatarea covoarelor acasa

  • Aspira covorul in mod regulat! Pentru o eficacitate cat mai mare, covorul se aspira pe ambele parti. Chiar daca unele aspiratoare au putere mare, nu este indicat sa o folosesti. Adesea, covoarele sunt confectionate din materiale delicate si risti sa le uzezi mai repede facand acest lucru. Chiar daca procesul de curatare dureaza mai mult, aspirarea la o putere medie spre usoara prelungeste durata de viata a covorului.

  • Curatarea petelor se face in prealabil cu apa calduta. Intotdeuna, primul lucru pe care trebuie sa il faci in momentul in care versi un lichid ce poate pata, este sa intervii cu apa. Apa are capacitatea de a dilua respectiva subtanta, reducand riscul ca aceasta sa intre in profunzime si sa lase urme sau pete. Petele usoare se elimina prin utilizarea sapunului sau chiar a detergentului de vase, care are efect degresant si poate elimina rapid anumite pete. Inainte de a utiliza orice detergent, testeaza in prealabil pe o suprafata similara mai ascunsa. Anumite materiale pot avea reactii la diversi detergent si putem deteriora materialul si mai mult decat a facut-o respectiva pata. In cazul in care te confrunti cu pete vechi care nu ies la o curatare usoara, nu insista. In aceste situatii apeleaza la o firma de specialitate.

  • Mirosurile neplacute pot fi eliminate utilizand detergenti speciali, care se gasesc in comert sub diverse forme - spuma, solutie lichida, gel, crema sau pulbere. Totodata, fiecare producator ofera game variate, in functie de necesitate: piele, piele sintetica, material textile etc. Aplicarea unei astel de solutii se face de cele mai multe ori cu o carpa umeda sau cu o perie moale, fara a freca excesiv. Important este ca solutia sa intre in profunzime dupa care clatim pana eliminam excesul. Pentru a pastra un miros cat mai placut, daca exista posibilitatea, este recomandat sa scoatem cateva ore la aer carpeta sau covorul si in felul acesta materialele din care sunt confectionate sunt aerisite in profunzime. Astfel, pe langa mirosul urat, reducem riscul aparitiei fungilor. Fungii sunt produsul umiditatii excesive din camera sau a unei zone umede pe termen lung. Astfel, mucegaiul aparut este greu de indepartat si este foarte periculos pentru sanatate.

Curatenia casei si implicit a covoarelor din casa este foarte importanta, atat din prisma esteticului si a confortului, cat si pentru sanatatea noastra si a celor care locuiesc in casa. Recomandat este sa aspiram si sa curatam saptamanal covoarele si mobilele din casa.

Cel putin o data pe an ar fi bine sa apelam la o firma de specialitate, care de cele mai multe ori ridica covoarele sau se deplaseaza la domiciliu pentru curatare. O curatare anuala in profunzime a covoarelor este necesara pentru ca intregul proces se realizeaza cu echipamente si solutii profesionale, utilizate de personal specializat care cunoaste proprietatile fiecarui material in parte. Daca suprafetele curatate nu sunt puternic deteriorate, ci doar murdare, atunci asteptati-va la rezultate uimitoare. Covoarele vor arata ca noi si vor avea un miros placut.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida