0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Sfaturi pentru curățarea covoarelor acasă

Curățarea covoarelor din casă ar trebui să fie un proces pe care să îl faci în mod regulat. Astfel, mizeria nu va intra în profunzime, iar tu vei ține acarienii departe de tine și de familia ta și te vei feri de alergii. Dacă nu sunt îngrijite adecvat, covoarele își pierd din aspectul decorativ și devin sursă de praf și de murdărie. Câteva sfaturi și trucuri de curățat covoare îți vor face viața mai ușoară.

Curatarea covoarelor acasa

Trucuri pentru curățarea covoarelor acasă

 • Aspiră covorul în mod regulat! În general este recomandat să aspiri covorul o dată pe săptămână, dar acest lucru depinde și de materialul din care este fabricat. De exemplu, curățarea covorului din lână are o particularitate – în prima săptămână de utilizare, este bine să îl aspiri zilnic, pentru a îndepărta scamele care se formează de obicei în această perioadă.
 • Pentru o eficacitate cât mai mare, covorul se aspiră pe ambele părți. Chiar dacă unele aspiratoare au putere mare, nu este indicat să o folosești. De multe ori covoarele sunt confecționate din materiale delicate și riști să le uzezi mai repede făcând acest lucru. Chiar dacă procesul de curățare durează mai mult, aspirarea la o putere medie spre ușoară prelungește durata de viață a covorului.
 • Cu cât acționezi mai repede asupra unei pete de pe covor, cu atât crește șansa de a o îndepărta cu succes.
 • În cazul în care te confrunți cu pete dificile sau cu pete vechi este mai bine să apelezi la servicii profesionale de curățare a covoarelor.
 • Atunci când vrei să cureți o pată de pe covor, folosește mișcări de la exterior spre interior, pentru a nu provoca răspândirea petei. Nu folosi mișcări de frecare, pentru că există riscul să impregnezi pata în material. Acționează doar prin tamponare, presând pata cu o cârpă sau cu un burete.
 • Curățarea petelor se face în prealabil cu apă călduță, după ce ai absorbit substanța vărsată cu ajutorul unui prosop de hârtie. Apa are capacitatea de a dilua, reducând riscul ca substanța să intre în profunzime și să lase urme sau pete
 • Petele ușoare se elimină rapid prin utilizarea apei în care dizolvi oțet alb sau puțin detergent de vase.
 • Înainte de a utiliza orice detergent, testează în prealabil pe o suprafață similară mai ascunsă. Anumite materiale pot reacționa la diverși detergenți și riști să deteriorezi materialul mai mult decât a făcut-o pata respectivă.
 • Mirosurile neplăcute pot fi eliminate utilizând detergenți speciali, care se găsesc în comerț sub diverse forme. Aplicarea unei astfel de soluții se face de cele mai multe ori cu o cârpă umedă sau cu o perie moale, fără a freca excesiv și clătind apoi, pentru a elimina surplusul.
 • În cazul accidentelor provocate de animalul de companie, poți apela cu încredere la bicarbonat de sodiu pentru îndepărtarea mirosului și la apă cu oțet alb pentru curățarea locului.
 • Pentru a păstra un miros cât mai plăcut, dacă există posibilitatea, este recomandat să scoți din când în când covorul la aer, pentru ca materialul să se aerisească în profunzime.
 • Ia toate măsurile necesare pentru a asigura uscarea cât mai rapidă a covorului. Uscarea prea lentă poate duce la apariția fungilor, iar mucegaiul care se dezvoltă astfel este greu de îndepărtat și foarte periculos pentru sănătate.

Curățenia casei și implicit a covoarelor din casă este importantă nu doar din punct de vedere estetic sau al confortului, ci și din punct de vedere al sănătății celor care locuiesc acolo.

Pentru o curățare în profunzime a covoarelor, apelează o dată pe an la o firmă de curățare profesională. Personalul specializat cunoaște proprietățile fiecărui material în parte, dispune de echipamente și soluții profesionale și va ști dacă e bine să folosească curățarea cu aburi, curățarea prin injecție-extracție sau alte metode. De multe ori rezultatele pot fi uimitoare, iar covorul va arăta ca nou și va avea un miros plăcut.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida