0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Soluții pentru curățarea casei când ai animale de companie

Toată lumea iubește animalele, iar cei care dețin un câine sau o pisică știu câtă bucurie aduc în casă prin prezența lor. Din păcate, animalele de companie aduc (pe lângă bucurie) și murdărie, alergeni și mirosuri neplăcute. De aceea, dacă vrei ca sănătatea membrilor familiei să nu fie afectată, trebuie să păstrezi un mediu curat.

De la părul pe care-l găsești peste tot la mirosurile nedorite, de la microbi și bacterii la urmele de lăbuțe sau petele de covor si canapea, trebuie să recunoaștem că animalele de companie ținute în casă nu sunt întotdeauna cei mai curați membri ai familiei, iar păstrarea zilnică a unei case curate reprezintă o continuă provocare.

Este totuși posibil să ai un cățel sau o pisică și în același timp să ai casa îngrijită, indiferent de mizeria pe care o fac aceștia.

Casa curata cu animal de companie

Cum să îndepărtezi mirosul lăsat de animalele de companie

Dacă animalul tău de companie face în casă ce trebuie să faca afară sau în litieră, este important să acționezi cât mai repede cu putință. Începe prin eliminarea cât mai multor reziduuri superficiale, folosind șervețele sau o cârpă curată. Freacă apoi ușor dintre exterior spre interior, folosind o cârpă umedă îmbibată într-o soluție de apă și oțet. Dacă ai un detergent împotriva petelor și mirosurilor (sunt recomandați detergenții cu enzime care se găsesc în magazinele pentru animale), îl poți aplica local, lăsându-l câteva minute să își facă efectul. Curăță apoi din nou cu o cârpă și apă curată.

Pentru îndepărtarea petelor și mirosului de urină de câine sau de pisică de pe saltea sunt recomandate bicarbonatul de sodiu și apa cu oțet.

Cum scapi de părul de pisică sau de câine?

Dacă ai un câine cu păr scurt, care năpârlește des, știi ce enervant este să găsești păr peste tot. Rollerele pentru scame sau cele speciale pentru păr de animale sunt excelente pentru strângerea firelor de păr.

O altă soluție este să ștergi zona afectată cu o mânușă de cauciuc umedă pentru a strânge părul de câine sau de pisică de pe canapele sau de pe mobila tapițată.

Pentru îndepărtarea părului de pe covor, poți folosi peria de îngrijire a animalului de companie, cu care vei peria și părul de pe podea.

Încearcă pe cât posibil să strângi părul de îndată ce îl remarci pe covor sau pe canapea, pentru a evita acumularea acestuia în timp. Nu uita că părul animalelor de companie constituie o sursă de hrană pentru acarienii de praf.

Sfaturi pentru o casă curată când ai un animal de companie

  • Periajul regulat va limita cantitatea de păr de pe covoare și tapițerie, așa că încearcă să faci periodic un periaj în aer liber, într-un loc în care părul este mai ușor de curățat.
  • O alimentație bună va menține animalul sănătos, limitând probabilitatea de a apărea “accidente” nedorite în casă. Asigură-te că animalul tău de companie primește substanțele nutritive potrivite printr-o dietă sănătoasă și echilibrată, care va preveni năpârlirea inutilă.
  • Limitează spațiul din casă la care animalul are acces. Spre exemplu, în acest fel vei putea ține mai ușor curățarea canapelei sub control. Iar dacă nu îl lași în pat, vei avea mai puțini acarieni în saltea.
  • Curăță câinele după ce a fost afară. Fă-i toaleta la ușă, înainte de a intra în casă. Poți folosi un șervețel umed cu care să îi ștergi lăbuțele murdare, mai ales dacă afară a plouat și este noroi.
  • Nu neglija nici spălarea sau curățarea periodică a jucăriilor animalului de companie. Acestea se murdăresc repede și devin urât mirositoare, mai ales atunci când cățelul le-a molfăit îndelung sau s-a jucat cu ele afară. Jucăriile pufoase sau de pluș pot fi spălate la mașină, iar cele de cauciuc sau din plastic se pot spăla cu apă și săpun, pentru a îndepărta bacteriile și mirosurile.
  • Ai grijă ca locul de dormit al animalului tău să fie confortabil. Poate părea o prostie, dar dacă “patul” lui nu este confortabil, își va căuta un alt loc de dormit și s-ar putea să aleagă canapeaua. :)

În cazurile inevitabile în care urmele și petele sunt dificil sau imposibil de eliminat, apelează cu încredere la serviciile noastre de curățare profesională!

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida