0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățarea suprafețelor în funcție de material

Întreținerea casei și a obiectelor de mobilier presupune curățarea periodică a fiecărui obiect în parte, de la carpete până la canapea sau măsuța de cafea. Modul de curățare a suprafețelor va fi diferit în funcție de materialul din care este confecționat fiecare obiect.

Curatarea suprafetelor in functie de material

Iată câteva sfaturi utile privind curățarea diferitelor suprafețe.

Curățare materiale textile

 • Curăță materialul textil cu o perie, astfel încât să aduci mizeria și praful la suprafață. Îți recomandăm o perie din fire naturale – dacă sunt prea aspre, cele plastice pot deteriora stofa.
 • Aspiră întreaga suprafață!
 • Dacă pe materialul textil există pete, îți recomandăm să acționezi cât mai repede sau să apelezi la curățare profesională. Pentru îndepărtarea petelor poți folosi o soluție dedicată materialelor textile sau bicarbonat de sodiu cu foarte puțină apă. Sfatul nostru este să testezi mai întâi soluția pe o zonă mică și mai ascunsă, pentru a nu deteriora întregul obiect în cazul în care ai greșit concentrația sau soluția nu este potrivită pentru curățarea respectivului material.
 • Clătește bine cu o cârpă umedă sau, dacă ai un aspirator care poate aspira lichide, folosește-l cu încredere.
 • Chiar dacă suprafața curățată nu pare udă, ideal ar fi totuși să lași geamurile deschise peste noapte, pentru a se usca complet și pentru a nu risca apariția ulterioară a unor mucegaiuri nedorite.
 • Îți poate fi util și articolul despre curățarea canapelelor din material textil.

Curățare piele ecologică

 • În cazul curățării pielii ecologice, primul pas va fi să aspiri întreaga suprafață, pentru a îndepărta orice tip de firimituri sau praf. Este recomandat să folosești accesoriul special cu perie, pentru a nu zgâria materialul.
 • După ce ai aspirat întreaga suprafață, vei avea nevoie de o lavetă sau de o cârpă curată cu care vei curăța materialul, folosind soluții speciale pentru pielea ecologică.
 • Clătește apoi cârpa sau laveta și îndepărtează soluția. Trebuie să faci acest lucru până în momentul în care atunci când vei stoarce cârpa va rămâne doar apă curată.
 • Folosește o cârpă uscată pentru a grăbi puțin procesul de uscare și pentru a preveni apariția petelor de apă.

Curățare piele naturală

 • Curățarea pielii naturale este destul de similară cu cea a pielii sintetice, însă se face cu ceva mai multă atenție și cu câțiva pași în plus. Ca și mai sus, primul pas este aspirarea.
 • După ce ai aspirat, curăță ușor cu mișcări circulare întreaga suprafață, folosind o soluție dedicată pielii naturale. Nu utiliza aceeași soluție pentru ambele materiale, fiindcă riști să deteriorezi iremediabil respectivele suprafețe.
 • Clătește cu o cârpă umedă.
 • Ai grijă să usuci foarte bine pielea naturală. Dacă stă prea mult timp udă, ea se poate deteriora grav.
 • Pentru a păstra un aspect cât mai plăcut și textura inițială, este necesar ca după ce suprafața din piele s-a uscat să aplici un strat protector special pentru acest tip de material. Acesta se găsește sub diverse forme – ulei, spumă, gel, balsam etc. Lustruiește foarte bine suprafața cu mișcări circulare, pentru a nu rămâne soluție în exces.
 • Vezi și articolul despre curățarea canapelei din piele.

Există și cazuri în care te poți confrunta cu mizerie sau pete pe care nu le poți îndepărta prin metodele clasice. Este foarte important ca în acel moment să nu insiști cu alți detergenți decât cei recomandați pentru suprafața respectivă. Riști să strici materialul fără ca pata să dispară, ba dimpotrivă – chiar să o pui în evidență, prin decolorarea zonei. În aceste situații este bine să apelezi la o firmă de curățare la domiciliu, care va ști ce soluții și procedee de lucru să aleagă, în funcție de fiecare suprafață în parte.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida