0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!

Curatarea suprafetelor in functie de material

Curatarea suprafetelor in functie de material

Intretinerea casei si a obiectelor de mobilier presupune curatarea periodica a fiecarui obiect in parte de la carpete pana la canapea sau masuta de cafea. De asemenea, in functie de materialul din care este confectionat un obiect modul de curatare va fi diferit.

Asadar, ne-am gandit ca ar fi utile cateva sfaturi privind curatarea diferitelor suprafete.

Cum intretinem/curatam fiecare tip de suprafata?

Materialele textile/stofa

 1. Curata materialul cu o perie suficient de aspra cat sa aduci mizeria si praful la suprafata. Iti recomandam o piele din fire naturale, cele plastice pot deteriora textila/stofa daca sunt prea aspre.
 2. Aspira intreaga suprafata!
 3. Daca pe suprafata textila exista pete iti recomandam sa actionezi cat mai repede sau sa apelezi la o curatare profesionala. Poti sa folosesti o solutie dedicata materialelor textile sau bicarbonat de sodiu cu foarte putina apa. In functie de producator solutia trebuie lasata timp de 15-20 de minute. Sfatul nostru este sa testezi initial solutia intr-o zona mica si mai ascunsa, pentru a nu deteriora intregul material in cazul in care ai gresit concentratia sau solutia nu corespunde.
 4. Clateste bine cu o carpa umeda sau daca ai un aspirator care poate aspira lichide, foloseste-l fara emotii.
 5. Chiar daca suprafata curatata nu pare uda, ideal ar fi ca totusi sa lasi peste noapte geamurile deschise pentru a se usca complet si a nu aparea ulterior diverse mucegaiuri nedorite.

Pielea ecologica

 1. In cazul acestui material ordinea procedurilor se schimba putin, mai exact prima data vom aspira intreaga suprafata pentru a indeparta orice tip de firimituri sau praf. Recomandat este sa folosesti accesoriul cu perie pentru a nu zgaria materialul cu plasticul aspiratorului.
 2. Dupa ce ai aspirat intreaga suprafata, ai nevoie de o laveta sau carpa curata cu care sa cureti materialul folosind solutii dedicate pielii ecologica.
 3. Dupa ce ai curatat bine intreaga suprafata clateste carpa/laveta si indeparteaza solutia. Trebuie sa faci acest lucru pana in momentul cand vei stoarce carpa si va ramane doar apa.
 4. Ulterior, poti utiliza o carpa uscata pentru a grabi putin procesul de uscare si de a sterge eventalele pete de apa

Pielea naturala

 1. Intretinerea pielii naturale se aseamana cu cea sintetica insa se face cu ceva mai multa atentie si cativa pasi in plus. Primul pas este de a aspira intreaga suprafata ca si In cazul pielii ecologice.
 2. Dupa ce ai aspirat, curata usor cu miscari circulare intreaga suprafata folosind o solutie dedicata pielii naturale. Nu utiliza aceeasi solutie pentru ambele materiale fiindca risti sa deteriorezi iremediabil respectivele suprafete.
 3. Clateste suprafata din piele cu o carpa umeda.
 4. Ai grija sa usuci foarte bine pielea naturala. Daca in cazul materialelor textile acest aspect nu este atat de grav, in cazul pielii naturale, sa stea foarte mult timp uda o poate deteriora grav.
 5. Pentru a pastra un aspect cat mai placut si a pastra textura la fel ca la inceput, dupa ce suprafata din piele s-a uscat este necesar sa aplici un strat protector special pentru acest tip de material si care se gaseste sub diverse forme: ulei, spuma, gel, balsam etc. Lustruieste foarte bine suprafata cu miscari circulare pentru a nu ramane solutie in exces.

Exista si cazuri in care ne confruntam cu mizerie sau pete pe care nu le putem indeparta cu metodele conventionale. Este foarte important ca in acel moment sa nu insistam cu alti detergenti decat cei recomandati, dedicati respectivei suprafete. Riscam sa stricam materialul si pata sa nu dispara, din contra, chiar sa o evidentiem decolorand zona. In situatia enuntata recomandarea este sa apelezi la o echipa de profesionisti. Acestia folosesc echipamente si solutii profesionale cu care de cele mai multe ori obtin rezultate uimitoare. Majoritatea firmelor care ofera astfel de servicii se deplaseaza la domiciliu, deci esti scutit de un efort in plus. Totul se face foarte simplu, te programezi pe site, alegi ce tip de suprafata ai de curatat si astepti sa fii sunat pentru confirmare. Echipa Curatare Rapida asigura servicii profesionale de curatare a tuturor tipurilor de fibre textile precum: covoare, mochete, saltele, draperii etc.

mai multe despre curatarea la domiciliu...

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida