0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță covorul murdar?

Pe piață există o mare varietate de modele de covoare, care se diferențiază prin nenumărate culori, forme și materiale. Tocmai această varietate poate însă genera probleme atunci când vine momentul să cureți covorul murdar acasă, căci fiecare material în parte necesită soluții și metode de curățat diferite. Asta dacă nu vrei să-ți strici covorul, bineînțeles...

Pentru a afla cu ce se curăță covorul, trebuie în primul rând să identifici tipul de fibre din care acesta este confecționat.

Cu ce se curata covorul murdar

Cu ce se curăță covoarele din fibre sintetice?

Covoarele din fibre sintetice sunt mai rezistente atunci când vine vorba de întreținere, însă nu au aceleași calități senzoriale și termice precum cele din materiale naturale.

Covoarele sintetice se pot curăța cu detergenți universali din comerț, însă trebuie să fii foarte atent la recomandările producătorului. De asemenea, ele se pot aspira în mod normal, se pot mătura sau peria. În cazul în care sunt spălate, recomandarea este să le usuci în aer liber. Chiar dacă în general aceste covoare sunt confecționate din poliester, ele sunt realizate astfel încât să se apropie ca proprietăți de cele din materiale naturale.

Cum se curăță covoarele din fibre naturale?

Pentru a curăța o pată de pe un covor din fibre naturale, trebuie în primul rând să intervii urgent cu un prosop absorbant. Materialele naturale au proprietatea de absorbție rapidă a lichidelor. Dacă substanța vărsată pe covor apucă să se usuce și să intre în țesătură, o mai poți elimina (cu puțin noroc), doar la o curățătorie profesională.

Petele se curăță în prealabil cu apă, pentru a le dilua cât se poate de mult, evitând frecarea, ca să nu întinzi substanța pe covor. Cea mai bună variantă este să tamponezi în mod repetat zona afectată. Ulterior poți să revii cu un detergent slab.

Covoarele din fibre naturale pot fi confecționate din diferite materiale, precum bumbac, lână sau mătase, de aceea este esențial să respecți indicațiile producătorului pentru curățare – fiecare țesătură în parte se comportă diferit și necesită soluții diferite. De exemplu, pentru curățarea covoarelor de lână nu vei folosi niciodată apă fierbinte. Același sfat este valabil și în cazul curățării covoarelor persane.

Curățarea covoarelor pufoase

Covoarele pufoase sunt de obicei covoare cu fire lungi și moi, realizate din diferite tipuri de materiale. Așa sunt de exemplu covoarele de tip shaggy sau covoarele din blană de oaie. Ele au nevoie de o întreținere ceva mai specială.

Primul pas pentru a curăța un covor pufos este să îl scuturi sau să îl aspiri. De fapt, aceste covoare necesită o aspirare mai frecventă, dar nu la putere maximă, pentru a nu produce deteriorarea fibrelor.

Covoarele pufoase se curăță fie cu soluții speciale din comerț, fie cu soluții naturale, precum un amestec din apă și oțet. Este recomandat să folosești un burete moale, căci orice latură abrazivă poate distruge iremediabil covorul.

De reținut este faptul că în cazul accidentelor care generează pete pe covor este necesar să intervii imediat. Cât timp pata este încă proaspătă, utilizează prosoape de bucătărie sau un material absorbant, fără să freci locul afectat. Abia în momentul în care observi că prosopul de hârtie nu mai absoarbe nimic poți șterge ușor cu apă și ulterior cu un detergent slab.

Chiar dacă alegi să apelezi la o firmă de curățat covoare, este recomandat să respecți acești pași pentru a asigura scoaterea petei în totalitate. Cu cât se intervine mai repede asupra ei, cu atât este mai sigur procesul de curățare.

Cum se curăță covoarele din piele?

Pretențioase și delicate, covoarele din piele animală sunt din ce în ce mai rare, însă în continuare apreciate, în special pentru design interior. Cel mai adesea ele sunt confecționate din piele de vacă, dar există și covoare din piele de urs, oaie, zebră etc.

Pentru a curăța un covor din piele nu încerca să-l aspiri, ci perie-l cu o perie fină, de preferință tot de origine animală. O perie cu fibre sintetice, dacă este prea tare, poate deteriora materialul.

Sub nicio formă nu încerca să cureți un covor din piele folosind soluții de uz casnic. Singurul lucru pe care îl poți face este doar să diluezi pata cu apă. Pentru a scăpa eficient de pete, murdărie și praf și pentru a nu provoca daune covorului, este bine să apelezi la o curățătorie care se ocupă de acest tip de materiale.

Pentru o durată de viață mai lungă, se recomandă să nu așezi covorul de piele într-o zonă cu trafic intens. Totodată, expunerea timp îndelungat la razele soarelui sau la o sursă de căldură poate duce la deshidratare, ceea ce va genera fisuri sau crăpături. În același timp, amplasarea covoarelor din piele naturală în spații umede este o greșeală, căci umiditatea în exces poate contribui din plin la apariția mucegaiului.

Curățarea covorului din mătase

Câteva reguli sunt esențiale atunci când trebuie să cureți un covor de mătase: nu folosi multă apă, nu folosi căldură (și deci nici curățare cu abur), nu freca materialul și nu utiliza substanțe puternice de curățare.

Covoarele din mătase se aspiră fără a folosi peria aspiratorului sau se scutură ușor de praf. Pentru a curăța petele, folosește apă călduță, absoarbe cu un prosop absorbant substanța vărsată și tamponează pata cu o cârpă înmuiată într-o soluție din oțet și apă călduță în proporții egale.

Curățarea covorului din iută

Fiind confecționate din fibre naturale delicate, covoarele de iută se curăță folosind perii moi și mișcări blânde.

O particularitate a lor este faptul că absorb ușor umezeala, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului. Din acest motiv, nu este bine să le așezi în zone exterioare, iar când verși apă, trebuie să o ștergi imediat.

Pentru curățarea covorului de iută evită să folosești soluții chimice. Folosește în schimb o soluție din apă călduță și oțet alb în părți egale sau o soluție de apă în care ai diluat puțin detergent blând de rufe. Aplică soluția cu ajutorul unei lavete curate și folosește o altă cârpă pentru a o șterge. Utilizează apoi un uscător de păr pentru a elimina în întregime umezeala din covor.

Pentru mai multe informații, îți recomandăm și articolul cu trucuri pentru curățarea covoarelor acasă.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida