0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățarea canapelelor acasă. Cum se curăță canapeaua?

Curățarea canapelelor din casă ar trebui făcută în mod periodic. Pe ele ne petrecem o bună parte din timp – citind, uitându-ne la televizor, mâncând sau dormind. Treptat, tapițeria canapelei se îmbâcsește, se îmbibă de transpirație, se pătează cu diferite substanțe, adună praf, firimituri și mizerie și capătă un miros neplăcut. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să o cureți din când în când.

Iată ce ar trebui să faci pentru a curăța canapeaua acasă!

Curățarea canapelelor

Cum curățăm canapeaua?

 1. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să identifici materialul din care este confecționată tapițeria. Doar așa vei putea alege procedurile și soluțiile potrivite pentru curățarea canapelei, minimizând riscul de a o deteriora.

Pentru aceasta, uită-te în instrucțiunile fabricantului sau verifică eticheta. Codurile folosite sunt următoarele:

 • X: canapeaua se poate curăța doar prin aspirare sau periere
 • S: curățarea canapelei se face doar prin solvenți chimici
 • W: poți curăța canapeaua cu soluții de curățare pe bază de apă
 • W/S: canapeaua se curăță atât cu solvenți, cât și cu produse pe bază de apă
 1. Pregătește canapeaua, îndepărtând păturile, pernele și orice alte obiecte care se mai găsesc pe ea.

 2. Aspiră cu atenție întreaga suprafață a canapelei, utilizând accesoriile speciale pentru tapițerie ale aspiratorului. Astfel vei elimina praful, firimiturile și mizeria acumulată de-a lungul timpului. Aspiră bine și îmbinările dintre perne, părțile laterale, brațele sau părțile din spate. Dacă pernele sunt detașabile, nu uita să cureți și în spatele lor. Dacă ai de curățat o canapea din catifea, folosește aspiratorul la o putere redusă, ca să nu strici materialul delicat.

 3. Acești primi pași ar trebui să facă parte din rutina normala de curățenie în casă și ar trebui efectuați o dată la câteva săptămâni (vezi și articolul Cât de des se curăță canapeaua). O dată la câteva luni se face o curățare mai serioasă (nu uita ca o dată sau de două ori pe an să apelezi și la o firmă de curățare canapele, pentru a elimina bacteriile și alergenii din profunzime).

Să trecem deci la soluțiile de curățare a canapelei.

Cu ce se curăță tapițeria canapelei?

 1. În primul și în primul rând, alege o soluție de curățare canapele care să corespundă cu instrucțiunile producătorului. Respectă-le întotdeauna, dacă nu vrei să strici tapițeria.

Fiecare material are caracteristicile lui și ar trebui să ții cont de ele.

În funcție de instrucțiuni, pentru curățarea canapelelor textile poți folosi soluții compuse din oțet, detergent lichid de vase și apă, soluții din bicarbonat de sodiu, detergent și apă, soluții alcătuite din apă cu puțin detergent de vase, soluții din lămâie și bicarbonat sau soluții profesionale de curățare a canapelelor din comerț.

În anumite condiții, poți folosi pentru canapelele textile și curățarea cu aburi.

Pentru curățarea canapelelor din piele poți folosi soluții compuse din apă și oțet alb, bicarbonat de sodiu, alcool (diluat și folosit cu atenție) sau produse speciale pentru curățarea pielii. Nu folosi apă în exces!

 1. Testează întotdeauna soluția de curățare pe o suprafață mai mică și mai ascunsă a canapelei. Dacă nu au apărut efecte nedorite, poți aplica substanța respectivă și pe restul canapelei.

 2. Pune substanța de curățare mai întâi pe o cârpă curată sau pe o perie moale și abia apoi aplic-o pe canapea. Folosește o lavetă sau o perie albă, pentru a evita riscul transferului de culoare.

 3. Mai întâi identifică și elimină petele. Regula de bază este să cureți pata imediat ce a apărut sau cât mai repede, pentru ca aceasta să nu se fixeze în material. Dacă nu cunoști caracteristicile materialului, este mai sigur să apelezi la o firmă care oferă servicii de curățare canapele. Dacă tocmai ai vărsat ceva pe canapea, primul pas este să absorbi substanța respectivă cu o cârpă sau cu un prosop de hârtie.

 4. Petele se șterg cu mișcări ușoare, fără frecare, dinspre exterior spre interior, ca să nu le întinzi și mai mult.

 5. După ce ai scos petele, poți trece la spălarea întregii canapele (dacă e cazul).

 6. Șterge încă o dată canapeaua cu o cârpă curată și uscată. Nu lăsa umezeala să se adune – la canapelele textile poate duce la apariția mucegaiului, iar în cazul canapelelor din piele apa în exces provoacă apariția petelor.

 7. Lasă canapeaua să se usuce complet înainte de a o folosi. Deschide geamul, pentru a aerisi spațiul. Nu folosi niciodată uscătorul de păr – poate afecta materialele delicate, iar în cazul tapițeriei din piele provoacă deshidratarea.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida