0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curatarea canapelei din catifea

Textura catifelei este greu de confundat – este moale, fină și parcă te invită să o atingi. Chiar dacă există multe tipuri de catifea – mai lucioasă, mai mată, mai groasă sau mai subțire, din fibre naturale sau sintetice – toate transmit eleganță și un aspect sofisticat, dar în același timp intim.

Curatarea canapelei din catifea

Este destul de greu să dai greș cu o canapea din catifea, mai ales dacă o folosești ca principal element de decor. Într-un living lipsit de culoare, canapeaua și fotoliile îți pot fi ajutoare de nădejde, schimbând total aspectul casei tale.

Canapelele din catifea cunosc o mare varietate de culori și modele, dar toate au același punct comun: trebuie îngrijite corespunzător.

Cu ce se curăță canapelele din catifea

Îngrijirea normală a canapelei din catifea nu este deloc complicată și o poți integra ușor în ritualul tău de curățenie regulată în casă.

 1. Atunci când aspiri livingul, aspiră și canapeaua! Folosește în acest scop peria specială pentru tapițerie a aspiratorului. Ideal ar fi să folosești un aparat a cărui putere se poate regla, căci o putere prea mare de aspirare ar putea duce la deteriorarea materialului. O altă opțiune ar fi să folosești un aspirator de mână.
 2. Dă apoi cu o perie moale pe toată canapeaua, în direcția fibrelor. Acest lucru îi va oferi un luciu deosebit și îi va schimba aspectul.

Cum se scot petele de pe canapeaua din catifea

Se poate întâmpla ca în urma diferitelor activități, canapeaua să se păteze. Fie că sunt pete noi, fie că descoperi pete vechi, pe care nu le-ai observat până atunci, înainte de a încerca să le scoți este esențial să cunoști din ce fel de catifea este făcută canapeaua și care sunt instrucțiunile de curățare. De exemplu, există anumite tipuri de catifea care nu trebuie curățate cu apă.

Dacă nu ești sigur de material, dacă îți e teamă că riști să îl strici sau dacă catifeaua este făcută din fibre naturale (și este mult mai delicată decât cea sintetică), este mai bine să apelezi la serviciile unei firme care curăță canapele la domiciliu. Șansele de a o repara sunt mai mari decât dacă vei încerca de unul singur.

Curățarea cu succes a petei depinde în primul rând de intervalul de timp care s-a scurs din momentul în care s-a produs accidentul. Cu cât se acționează mai repede, cu atât șansele de a îndepărta pata sunt mai mari. Petele vechi sunt dificil și uneori chiar imposibil de scos.

Nu uita ca înainte de a aplica orice substanță (chiar și apa cu săpun) să testezi mai întâi pe un loc care nu este la vedere, pentru a fi sigur că nu strici materialul.

 1. Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când verși ceva pe canapea, este să absorbi murdăria cu ajutorul unei cârpe sau al unui prosop de hârtie. Nu freca pata, căci nu vei face decât să împingi substanța și mai adânc în țesătură. Pune doar cârpa sau hârtia în locul pătat și lasă să absoarbă câteva minute.

 2. Între timp prepară o soluție de curățare – poți folosi fie un amestec de apă călduță cu detergent de vase (un pahar de apă și câteva picături de detergent), fie lămâie cu bicarbonat de sodiu (jumătate de cană cu suc de lămâie și o lingură de bicarbonat de sodiu). În ambele cazuri, amestecă bine și folosește la curățare doar spuma care se va forma. Dacă utilizezi un produs special pentru curățarea materialelor textile, citește mai întâi instrucțiunile de folosire, pentru a vedea cum trebuie aplicat.

 3. Înmoaie o cârpă curată în spuma respectivă și șterge ușor pata până când o îndepărtezi. Nu freca!

 4. Lasă locul să se usuce. Ar fi bine să deschizi și câteva geamuri, pentru a aerisi spațiul.

 5. Folosește o perie moale și netezește locul în care a fost pata în direcția fibrelor, pentru a da catifelei un aspect lucios și unitar.

Întreținerea canapelei din catifea

 • Nu așeza canapeaua în lumina directă a soarelui, căci aceasta va decolora și deteriora materialul.
 • Aspiră canapeaua din catifea în mod regulat.
 • Dacă canapeaua are perne, bate-le și aspiră-le și pe ele.
 • Dacă animalul tău de companie lasă urme de praf, noroi sau nisip pe canapea, așteaptă să se usuce și abia apoi înlătura murdăria cu ajutorul unei perii și curăță cu o cârpă umedă, bine stoarsă.
 • Dacă ai copii mici sau animale de companie, poți lua în calcul și așezarea unei huse pentru a proteja canapeaua.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida