0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță canapelele din catifea?

Canapeaua din catifea poate schimba total aspectul unui living, dând culoare și eleganță spațiului în care este amplasată, în special atunci când este folosită ca principal element de decor. Ea transmite un aspect sofisticat și, în același timp, cald și intim. Chiar dacă materialul poate fi variat – mai lucios sau mai mat, mai gros sau mai subțire, din fibre naturale sau sintetice, canapelele din catifea au un punct comun: trebuie curățate și îngrijite în mod corespunzător.

Curatarea canapelei din catifea

Cu ce se curăță canapeaua din catifea?

Îngrijirea normală a canapelei din catifea nu este deloc complicată și o poți integra ușor în ritualul tău de curățenie regulată în casă.

 1. Atunci când aspiri livingul, aspiră și canapeaua! Folosește în acest scop peria specială pentru tapițerie a aspiratorului. Ideal ar fi să folosești un aparat a cărui putere se poate regla, căci o putere prea mare de aspirare ar putea duce la deteriorarea materialului. O altă opțiune ar fi să folosești un aspirator de mână.
 2. Dă apoi cu o perie moale pe toată canapeaua, în direcția fibrelor. Acest lucru îi va oferi un luciu deosebit și îi va schimba aspectul.

Cum se scot petele de pe canapeaua din catifea?

Se poate întâmpla ca în urma diferitelor activități, canapeaua să se păteze. Fie că sunt pete noi, fie că descoperi pete vechi, pe care nu le-ai observat până atunci, înainte de a încerca să le scoți este esențial să cunoști din ce fel de catifea este făcută canapeaua și care sunt instrucțiunile de curățare. De exemplu, există anumite tipuri de catifea care nu trebuie curățate cu apă.

Dacă nu ești sigur de material, dacă îți e teamă că riști să îl strici sau dacă catifeaua este făcută din fibre naturale (și este mult mai delicată decât cea sintetică), este mai bine să apelezi la serviciile unei curățătorii de canapele la domiciliu. Șansele de a o repara sunt mai mari decât dacă vei încerca de unul singur.

Curățarea cu succes a petei depinde în primul rând de intervalul de timp care s-a scurs din momentul în care s-a produs accidentul. Cu cât se acționează mai repede, cu atât șansele de a îndepărta pata sunt mai mari. Petele vechi sunt dificil și uneori chiar imposibil de scos.

Nu uita ca înainte de a aplica orice substanță (chiar și apa cu săpun) să testezi mai întâi pe un loc care nu este la vedere, pentru a fi sigur că nu strici materialul.

 1. Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când verși ceva pe canapea, este să absorbi murdăria cu ajutorul unei cârpe sau al unui prosop de hârtie. Nu freca pata, căci nu vei face decât să împingi substanța și mai adânc în țesătură. Pune doar cârpa sau hârtia în locul pătat și lasă să absoarbă câteva minute.

 2. Între timp prepară o soluție de curățare – poți folosi fie un amestec de apă călduță cu detergent de vase (un pahar de apă și câteva picături de detergent), fie lămâie cu bicarbonat de sodiu (jumătate de cană cu suc de lămâie și o lingură de bicarbonat de sodiu). În ambele cazuri, amestecă bine și folosește la curățare doar spuma care se va forma. Dacă utilizezi un produs special pentru curățarea canapelelor textile, citește mai întâi instrucțiunile de folosire, pentru a vedea cum trebuie aplicat.

 3. Înmoaie o cârpă curată în spuma respectivă și șterge ușor pata până când o îndepărtezi. Nu freca!

 4. Lasă locul să se usuce. Ar fi bine să deschizi și câteva geamuri, pentru a aerisi spațiul.

 5. Folosește o perie moale și netezește locul în care a fost pata în direcția fibrelor, pentru a da catifelei un aspect lucios și unitar.

Întreținerea canapelei din catifea

Iată câteva sfaturi de întreținere pentru o canapea din catifea:

 • Nu așeza canapeaua în lumina directă a soarelui, căci aceasta va decolora și deteriora materialul.
 • Aspiră canapeaua din catifea în mod regulat.
 • Dacă canapeaua are perne, bate-le și aspiră-le și pe ele.
 • Dacă animalul tău de companie lasă urme de praf, noroi sau nisip pe canapea, așteaptă să se usuce și abia apoi înlătura murdăria cu ajutorul unei perii și curăță cu o cârpă umedă, bine stoarsă.
 • Dacă ai copii mici sau animale de companie, poți lua în calcul și așezarea unei huse pentru a proteja canapeaua.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida