0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se scoate guma de mestecat de pe covor?

Guma de mestecat pe covor e o problemă de care probabil te-ai lovit, în special dacă ai copii mici în casă. Guma este una dintre substanțele cel mai greu de scos, din cauza faptului că este foarte lipicioasă și flexibilă și aderă foarte bine la fibrele moi ale covorului. Deși primul impuls este să scoți guma trăgând de ea, nu vei face decât să o întinzi și să o rupi, cel mai probabil deteriorând covorul și lăsând în urmă resturi care vor deveni cu atât mai greu de îndepărtat. Există însa niște modalități mai eficiente și mai simple de a curăța guma de mestecat de pe covor. Toate metodele au la bază fie ideea de a dizolva guma, fie pe aceea de a o întări și de a-i reduce gradul de aderență, astfel încât să o poți scoate cu ușurință de pe covor.

Gumă de mestecat pe covor

Precum în cazul tuturor tipurilor de pete, succesul operațiunii de curățare depinde și de cât de mult timp a trecut. Cu cât lași să treacă mai mult timp, cu atât guma va fi mai greu de curățat de pe covor. Dacă nu vrei sau nu te pricepi să te ocupi singur de curățarea petei, apelează la o firmă de curățare profesională covoare.

1. Curățarea gumei de pe covor cu aer cald

Această metodă de curățare a gumei din covor urmărește înmuierea gumei, astfel încât să fie mai ușor de scos. Cu cât vei acționa mai repede, cu atât va fi mai ușor de curățat.

Imediat ce descoperi guma de mestecat pe covor, ia uscătorul de păr, pornește-l și ține-l îndreptat spre locul de care este lipită guma. Va trebui să ții cont de caracteristicile materialului din care este confecționat covorul, ca nu cumva să îi deteriorezi fibrele (vezi și articolul Cu ce se curăță covorul murdar). Căldura foarte puternică poate strica iremediabil țesătura.

Când guma începe să se înmoaie, folosește o pungă de plastic sau o hârtie cerată pentru a o scoate din covor. Guma ar trebui să se lipească de plastic sau de hârtie și să fie mai ușor de eliminat.

O altă modalitate este să pui o cârpă curată sau o pungă de hârtie peste guma din covor și apoi să o încălzești cu uscătorul de păr. Pe măsura ce guma se va înmuia, se va lipi ușor-ușor de cârpă sau de hârtie.

Continuă procedura până când vei reuși să elimini cât de multă gumă posibil. Resturile de gumă rămase le poți dizolva ștergându-le cu o soluție din apă și detergent de vase lichid. Ai grijă să nu freci covorul, pentru că îi vei deteriora fibrele.

2. Scoate guma de pe covor cu gheață!

În funcție de caz, o combinație de încălzire și răcire poate avea efect. Începe prin a elimina câtă gumă poți din covor, folosind metoda cu gheață, iar apoi folosește uscătorul de păr ca în metoda descrisă mai sus, repetând de câte ori este nevoie.

Curățarea gumei de mestecat cu gheață dă rezultate în special atunci când guma nu este încorporată prea adânc în covor.

Ia câteva cuburi de gheață, pune-le într-o pungă de plastic și presează-le pe gumă, lăsându-le să acționeze câteva minute. Odată ce guma a înghețat și este solidă, îndepărteaz-o de pe covor fie cu vârful degetelor, fie folosind un șpaclu sau un cuțit mai puțin ascuțit (de exemplu, un cuțit pentru unt sau pentru pește). Începe prin a ridica marginile, având grijă să nu rupi și fibrele covorului odată cu guma. Dacă vezi că încep să se rupă și ele, ține-le jos în timp ce tragi de gumă în sus. Pe măsură ce acționezi, guma se va rupe în bucățele. Repetă procedeul până când o vei putea scoate pe toată.

În final este foarte probabil să mai rămână o pată. Fă o soluție din săpun sau detergent lichid și oțet alb, pune-o pe o cârpă sau pe un burete și șterge locul murdar, fără să insiști cu frecarea. Tamponează cu o altă cârpă, pentru a grăbi procesul de uscare și nu călca pe porțiunea respectivă până când nu este complet uscată.

3. Curățarea gumei de pe covor cu oțet

O altă metodă de a lua guma de mestecat de pe covor presupune folosirea oțetului. Încălzește jumătate de cană de oțet alb, înmoaie o cârpă albă în oțetul cald și apoi apasă ușor pe gumă, în mod repetat, până când se înmoaie. Folosește un cuțit neascuțit sau partea laterală a unei linguri pentru a îndepărta cât de multă gumă poți. Curăță resturile rămase cu ajutorul unei periuțe de dinți de care nu mai ai nevoie.

4. Dizolvă guma de pe covor!

În final, o soluție alternativă pentru îndepărtarea gumei de mestecat de pe covor este cu ajutorul solvenților din comerț. Asigură-te mai întâi că solventul ales este potrivit pentru materialul din care este fabricat covorul tău, apoi aplică o cantitate mică pe guma de mestecat și lasă să acționeze. Îndepărtează guma cu ajutorul unui burete sau a unui șpaclu. În cele mai multe cazuri, va trebui ca în final să cureți locul cu o soluție din apă și detergent.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida