0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățarea canapelelor din material textil

Curățarea canapelei din stofă sau alt material textil este un proces care implică cunoașterea câtorva elemente caracteristice. Canapelele au nevoie de o curățare profesională o dată sau de două ori pe an, însă necesită și întreținere pe întreaga durată a folosirii. De aceea este important să știi cum se curăță canapeaua textilă și care sunt particularitățile acesteia.

Curățarea canapelelor textile

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci înainte de a te apuca să cureți canapeaua din material este să verifici instrucțiunile pe care le-ai primit atunci când ai cumpărat-o. Nu toate textilele sunt la fel și, în consecință, modalitățile de curățare sunt diferite. Este esențial să știi toate aceste lucruri încă de la început, pentru a nu provoca daune ireparabile și a ajunge la costuri suplimentare, care nu sunt deloc de ignorat.

De obicei, canapelele textile sunt făcute din amestecuri de fibre naturale care includ lână, bumbac sau in sau din materiale sintetice, precum poliester, microfibră, pluș sau catifea.

Cel mai adesea, pe etichetă sau pe instrucțiuni apare una dintre următoarele modalități de curățare:

 • W – poți curăța canapeaua cu apă sau cu produse de curățare pe bază de apă
 • S – trebuie să folosești doar solvenți (curățare uscată)
 • S/W – poți folosi atât solvenți, cât și soluții de curățare pe bază de apă
 • X – canapeaua textilă se poate curăța doar prin aspirare sau periere

Respectă întotdeauna recomandările menționate pe aceste instrucțiuni de curățare!

Cu ce se curăță canapeaua din material textil?

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăță canapeaua din stofă sau alt material textil!

 1. Aspiră în detaliu toată suprafața canapelei, folosind peria specială de tapițerie a aspiratorului pentru a avea acces în locurile mai greu accesibile. Nu uita de perne (și sub perne!), de brațe, de laterale sau de partea din spate a canapelei. Dacă îți e teamă că poți afecta materialul textil, ca de exemplu în cazul în cazul curățării unei canapele din catifea, setează aspiratorul pe o putere mai mică.

Prin aspirare vei îndepărta praful și mizeria și vei evita să le împrăștii pe toată canapeaua.

 1. În funcție de instrucțiunile de curățare a canapelei textile, alege soluția potrivită. Orice alegi însă să folosești, testează mai întâi pe o suprafața mică și asigură-te că nu provoacă decolorarea canapelei.

De asemenea, pentru a evita riscul transferului de culoare, folosește la curățare o cârpă sau o perie albă.

 1. Este momentul să identifici și să cureți petele. Ideal ar fi să elimini pata imediat ce a apărut sau cât mai repede, pentru a evita fixarea permanentă în material.

Cu ce se curăță petele de pe canapeaua din stofă/material textil?

 • Dacă instrucțiunile producătorului permit folosirea apei, atunci poți utiliza la curățarea canapelei din stofă o soluție compusă din o parte oțet alb, trei părți apă și o lingură detergent de vase. Pune această soluție într-o sticlă cu pulverizator, aplică pe pată și șterge cu o cârpă uscată. Apoi clătește eventualele resturi cu ajutorul unei cârpe umede. Poți folosi aceeași soluție și pentru a curăța tapițeria scaunelor.
 • O altă soluție pentru curățarea canapelelor din material textil care permit folosirea apei este să faci un amestec din bicarbonat de sodiu, puțină apă și puțin detergent lichid de vase, astfel încât să formeze o pastă albă. Aplică soluția pe pată și apoi îndepărtează reziduurile folosind un aspirator sau o cârpă umedă.
 • În cazul în care instrucțiunile nu permit folosirea apei, presară bicarbonatul de sodiu direct pe pată, lasă să acționeze cam 30 de minute și apoi aspiră resturile. Bicarbonatul de sodiu va îndepărta grăsimea, dar și mirosul urât din canapea.
 • Pentru curățarea canapelei din stofă poți folosi și produse de curățare dedicate. Este foarte important să te asiguri că acestea sunt potrivite pentru materialul respectiv.
 • Pentru a curăța canapeaua din material textil sintetic, precum poliesterul, cel mai bine este să folosești un burete ușor umezit în apă. Dacă pata nu iese doar cu apă, poți folosi puțin detergent de vase. Esențial este să nu insiști cu frecarea și apăsarea materialului.
 • Dacă petele sunt de pix, îți recomandăm articolul Cu ce se curăță pixul de pe canapea.
 1. Dacă pe instrucțiuni este specificat că poți curăța canapeaua din material textil cu apă, folosește un aspirator cu aburi pentru a dezinfecta suprafața și pentru a elimina acarienii. Înainte de a face acest lucru, este important să testezi – unele materiale textile sunt mai delicate și nu tolerează căldura ridicată. Citește și articolul despre greșelile frecvente în curățarea cu aburi!

 2. După ce ai curățat canapeaua, este esențial ca materialul textil să se usuce cât mai repede, altfel riști să te confrunți cu apariția mucegaiului cauzat de excesul de umezeală. Folosește o cârpă uscată pentru a tampona în mod repetat zona umedă, până când materialul rămâne uscat. În același scop poți folosi și un ventilator îndreptat spre locul respectiv. Nu așeza nimic pe canapea până când nu este complet uscată.

 3. La final, aspiră încă o dată canapeaua, pentru a îndepărta eventualele resturi de mizerie rămase.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida