0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță tapițeria scaunelor?

Scaunele tapițate se găsesc în multe case, în diferite modele și culori – de la cele elegante, de living, până la cele simple, de bucătărie. Toate au însă un punct comun – la un moment dat se vor murdări, se vor păta sau își vor pierde din strălucire. Află din acest articol cu ce se curăță tapițeria scaunelor!

Cu ce se curăță tapițeria scaunelor

Ca și în cazul curățării canapelelor, pentru a alege o modalitate de a curăța tapițeria scaunelor, trebuie mai întâi să știi din ce material este confecționată aceasta. De obicei, pe scaune producătorii pun o etichetă cu un cod care te va ajuta să determini care este cea mai bună soluție de a curăță tapițeria. Aceste coduri sunt:

  • W: tapițeria scaunelor poate fi curățată cu agenți de curățare pe bază de apă
  • S: pentru a îndepărta petele de pe tapițeria scaunelor se pot folosi doar solvenți de curățare chimică
  • W-S: tapițeria scaunelor se poate curăța atât cu substanțe pe bază de apă, cât și cu solvenți chimici
  • X: tapițeria se poate curăța doar prin aspirare

În cazul în care scaunele nu prezintă nicio etichetă care să îți dea indicii cu privire la material, testează mai întâi diferitele substanțe de curățare pe un loc mai mic și ascuns, pentru a vedea cum reacționează tapițeria. Acesta este un sfat general valabil atunci când vine vorba de curățarea diferitelor suprafețe din casă. Este foarte ușor să produci daune ireparabile obiectelor, folosind soluții și modalități de curățare nepotrivite cu materialul. De aceea este și recomandat să folosești serviciile unei firme de curățăre rapidă la domiciliu.

Un pas esențial în îngrijirea scaunelor tapițate este să le aspiri în fiecare săptămână, incluzându-le în rutina ta de curățenie casnică. Dacă însă ai vărsat ceva pe ele sau materialul s-a murdărit cu diferite substanțe, va trebui să acționezi cât mai repede asupra petelor. O dată sau de două ori pe an, este recomandat să faci o curățare a tapițeriei scaunelor, pentru a îndepărta murdăria și pentru a le reda strălucirea.

Cum se curăță tapițeria scaunelor?

În primul rând, va trebui să aspiri scaunul, pentru a nu împinge praful în tapițerie în timp ce realizezi procesul de curățare. Folosește capătul special pentru tapițerie al aspiratorului și începe de sus în jos, aspirând temeinic tot scaunul, fără să uiți de spătar, de picioare și de părțile din spate. Insistă mai ales pe îmbinările dintre tapițerie și cadru. Dacă nu reușești să aspiri praful și mizeria din îmbinări, poți folosi mai întâi o periuță de dinți pentru a le dizloca.

În cazul în care tapițeria miroase urât, presară bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze câteva ore înainte de a aspira.

După ce ai terminat procesul de aspirare, este momentul să identifici și să cureți petele. Poți opta pentru o soluție de curățăt tapițerie scaune din comerț sau îți poți face propria soluție, în casă (vezi mai jos câteva idei). Esențial este să urmezi instrucțiunile de pe codul înscris pe etichetă și să testezi înainte, pentru a fi sigur că nu strici tapițeria.

Cu ce se curăță scaunele tapițate?

Pentru a curăța scaunele tapițate, poți folosi câteva soluții de curățat preparate chiar de tine.

Dacă eticheta permite folosirea substanțelor pe bază de apă, fă o soluție dintr-o cană cu apă călduță și un sfert de cană detergent lichid de vase. Pune-le într-un bol și amestecă-le până se formează spumă. Înmoaie un burete în această spumă și folosește-o pentru a curăța zonele pătate ale tapițeriei scaunului, cu mișcări ușoare. Clătește din când în când buretele într-un vas separat cu apă caldă și apoi stoarce-l bine înainte să mai pui spumă. Pentru zonele mai murdare poți folosi și o perie moale. La final, îndepărtează urmele de detergent folosind un alt burete sau o lavetă înmuiată în apă curată. Pentru a elimina cât mai mult din umezeală, șterge cu o cârpă uscată. Lasă scaunul să se usuce complet, într-o zonă aerisită, departe de lumina directă a soarelui sau de o sursă directă de căldură. Nu folosi niciodată uscătorul de păr!

Atunci când tapițeria nu este pătată, ci are nevoie doar de o curățare ușoară, poți folosi aceeași soluție de curățat, dar mai puțin concentrată (adaugă doar câteva picături de detergent de vase în apă călduță).

O altă idee de soluție pentru curățat tapițeria scaunelor este să faci un amestec din apă și oțet alb, în părți egale. Pune soluția pe o lavetă curată și șterge ușor petele.

Poți folosi și o soluție alcătuită din bicarbonat de sodiu și apă, în proporție de 1 la 3, amestecate până când se formează o pastă. Aplică această pastă pe tapițeria scaunului, lasă să acționeze 10 minute și curăță cu o cârpă umedă, apoi șterge din nou cu o cârpă uscată și lasă locul să se usuce.

În cazul în care tapițeria scaunelor permite doar folosirea solvenților chimici, urmează instrucțiunile de pe eticheta produsului cumpărat.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida