0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Curățarea și întreținerea covoarelor persane

Covorul persan este asociat cu un element decorativ de lux. Dincolo de estetică, el este apreciat pentru buna izolare fonică și termică, dar și pentru confortul pe care îl oferă atunci când pășești pe el, grație materialului din care este confecționat.

Covoarele persane au o istorie lungă și interesantă. Motivele decorative care se regăsesc pe ele sunt încărcate de semnificații și le oferă unicitate.

Fiind lucrate adesea manual, nod cu nod, covoarele persane sunt disponibile într-o mare varietate de modele și culori, integrându-se perfect chiar și în cele mai moderne locuințe.

Curatare si intretinere covoare persane

O scurtă istorie a covorului persan

Covorul persan își are originea în secolul al V-lea, când triburile nomade din Persia au început să utilizeze covoarele ca mijloc de protecție termică. În același timp, covoarele erau folosite în cultura musulmană și în scopuri religioase, pe ele îngenunchind credincioșii în timpul ceremoniilor și procesiunilor.

Prin ilustrarea diferitelor motive și simboluri asociate cu credința, s-a creat cadrul exprimării artistice. Norii semnificau comuniunea cu divinitatea, iar imaginea grădinii simboliza paradisul. Un element întâlnit de obicei pe covoarele persane era arborele vieții, care reprezenta fertilitatea, continuitatea și legătura cu elementul divin. Treptat, covoarele persane devin un mijloc de exprimare artistică și câștigă popularitate în rândul păturilor superioare ale populației. Ele încep să fie folosite ca element decorativ în instituțiile de importanță majoră sau se oferă ca trofeu de război soldaților victorioși.

În secolul al XIII-lea primele covoare sunt exportate către Europa. Ajunse aici, covoarele persane încep să fie considerate atât de valoroase, încât se utilizează în alte scopuri decât cele inițiale. Europenii au ales să le folosească strict ca element de design, au decorat pereții cu ele, le-au utilizat drept cuvertură pentru tronurile regale sau chiar pe post de față de masă.

Chiar dacă în perioada celor două războaie mondiale faima lor a suferit o scădere, după anii ‘80 covoarele persane au crescut din nou în popularitate.

Covoarele persane de astăzi îmbină bumbacul, lâna și mătasea, cele din fibre naturale fiind foarte iubite.

Datorită devoltării continue a tehnologiei, în zilele noastre covoarele persane nu se mai adresează doar celor cu venituri mari. Totuși covoarele persane realizate manual nu au încetat să existe, ele fiind cele mai apreciate, dar în același timp și cele mai costisitoare.

Curățarea covorului persan

Pentru că fibrele naturale sunt ceva mai pretențioase, trebuie să acorzi atenție procesului de curățare a covoarelor persane. Este esențial să respecți sfaturile oferite de producător și să alegi un produs dedicat materialului din care este confecționat covorul. Testează mai întâi detergentul pe o suprafață ascunsă, pentru a fi sigur ca produsul respectiv nu îi va dăuna covorului (de exemplu, chiar dacă unii detergenți sunt speciali pentru lână, ei pot totuși afecta pigmenții de culoare, ducând la decolorarea zonei curățate).

Dacă ai vărsat un lichid pe covorul persan, pentru a evita o pată care va fi greu de scos mai târziu, este recomandat să absorbi excesul cu un prosop uscat sau cu hârtie absorbantă.

Nu curăța covorul persan prin frecare, deoarece această metodă poate deteriora fibrele naturale. De asemenea, nu este indicat să folosești apă fierbinte sau să scufunzi covoarele în apă. Fibrele naturale tind să se micșoreze din cauza căldurii sau a contactului cu apa timp îndelungat.

Întreținerea covorului persan

Covoarele din lână sau din bumbac se pot scămoșa, de aceea este recomandat să fie aspirate regulat, evitând zona franjurilor, dacă este cazul.

Tot pentru a elimina surplusul de scame, covoarele persane se pot peria, fără însă a aplica o presiune prea mare.

Pentru a evita decolorarea, ar fi bine să ferești covorul de lumina soarelui, iar pentru o uzură uniformă, rotește-l de câteva ori pe an.

Pentru a te bucura timp îndelungat de achiziția ta, este bine ca din când în când să recurgi la o curățare profesională a covorului. Fie că este vorba de o pată veche, ce nu a putut fi îndepătată, fie că vrei să îi redai strălucirea, un serviciu profesional de curățare îți poate fi de ajutor.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida