0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Intretinerea si curatarea covoarelor persane

În zilele noastre, covorul persan este asociat cu un element decorativ de lux. Dincolo de estetica deosebită, el este apreciat pentru buna izolare fonică și termică, dar și pentru confortul pe care îl oferă la pășire, grație materialelor din care este confecționat.

Intretinerea si curatarea covoarelor persane

Covoarele persane au o istorie lungă și interesantă. Motivele decorative care se regăsesc pe ele sunt încărcate de semnificații și le oferă unicitate.

Fiind lucrate adesea manual, nod cu nod, covoarele persane sunt disponibile într-o mare varietate de modele și culori, integrându-se perfect chiar și în cele mai moderne locuințe.

O scurtă istorie a covorului persan

Covorul persan își are originea în secolul al V-lea, când triburile nomade din Persia au început să utilizeze covoarele ca mijloc de protecție termică. În perioada respectiva, covoarele și carpetele nu erau considerate produse de lux, având strict un rol casnic.

În același timp, covoarele erau folosite în cultura musulmană în scopuri religioase. Pe ele îngenuncheau credincioșii în timpul ceremoniilor și procesiunilor.

Astfel, prin ilustrarea diferitelor motive și simboluri asociate cu credința, se creează cadrul exprimării artistice. Norii semnificau comunicarea cu divinitatea, iar imaginea grădinii simboliza paradisul. Un element comun regăsit pe covoarele persane era arborele vieții, care reprezenta fertilitatea, continuitatea și legătura cu divinul.

Treptat, covoarele persane devin un mijloc de exprimare artistică și câștigă popularitate în rândul nobilimii. Ele încep să fie folosite ca element decorativ în instituții de importanță majoră sau se oferă ca trofeu de război soldaților victorioși.

Popularitatea lor crește, iar în secolul al XIII-lea primele covoare sunt exportate către Europa. Ajunse aici, covoarele persane încep să fie considerate atât de valoroase, încât se utilizează în cu totul alte scopuri decât cele inițiale. Europenii au ales să le folosească strict ca element de design, au decorat pereții cu ele, le-au utilizat drept cuvertură pentru tronurile regale sau chiar drept față de masă.

Chiar dacă în perioada celor două războaie mondiale, faima lor a suferit o scădere, după anii 80' au câștigat din nou în popularitate.

Materiale și fabricație

Covoarele persane îmbină bumbacul, lâna si mătasea, cele din fibre naturale fiind foarte iubite astăzi.

Datorită dezvoltării continue a tehnologiei, în zilele noastre covoarele persane nu se mai adresează strict celor cu venituri mari.

Totuși, covoarele persane realizate manual nu au încetat să existe, ele fiind cele mai apreciate, dar în același timp și cele mai costisitoare.

Întreținerea covorului persan

Când vine vorba despre întreținerea covorului persan, esențial este să se respecte cerințele materialului din care acesta este confecționat.

Covoarele din lână sau din bumbac se pot scămoșa, de aceea este recomandat să fie aspirate regulat. Tot pentru a elimina surplusul de scame, covoarele persane se pot peria, fără însă a aplica o presiune prea mare.

Scoaterea petelor

Pentru că fibrele naturale sunt ceva mai pretențioase, trebuie să acorzi o atenție deosebită curățării lor.

Dacă ai vărsat un lichid pe covorul persan, pentru a evita o pată greu de scos mai târziu, se recomandă să absorbi excesul cu un prosop uscat sau cu hârtie absorbantă.

La curățare este esențial să respecți sfaturile oferite de producător și să alegi un produs dedicat materialului din care este confecționat covorul tău persan. Testează mai întâi detergentul pe o suprafață ascunsă, pentru a te asigura că produsul respectiv nu îi va dăuna covorului (de exemplu, chiar dacă unii detergenți sunt speciali pentru lână, ei pot totuși afecta pigmenții de culoare, ducând la decolorarea zonei curățate).

Nu curăța covorul persan prin frecare, deoarece această metodă poate deteriora fibrele naturale. De asemenea, nu este indicat să folosești apă fierbinte sau să scufunzi covoarele în apă. Fibrele naturale tind să se micșoreze din cauza căldurii sau a contactului cu apa timp îndelungat.

Curățarea profesională a covoarelor persane

Pentru a te bucura un timp îndelungat de covorul tău persan, este bine ca din când să recurgi la o curățare profesională. Fie că este vorba de o pată veche, ce nu a putut fi îndepărtată, fie covorul și-a pierdut din strălucire, o curățare profesională realizată o dată la 6 luni sau chiar la un an este mai mult decât recomandată.

Nu încerca să cureți acasă petele serioase (vin, cafea sau alte lichide care pătează intes)! Utilizarea unor detergenți puternici poate duce la deteriorarea permanentă a covorului.

Chiar dacă ai grijă de covoarele tale, nu le vei putea curăța niciodată la fel de bine precum o firmă specializată, mai ales dacă este vorba despre materiale naturale. Un serviciu profesional de curățare te va ajuta să păstrezi aspectul inițial al covorului tău cât mai mult timp.

De asemenea, indiferent de cât de des aspiri covorul acasă, prin natura lor materialele naturale se pot încărca cu particule de praf, ce vor fi ulterior eliminate în aerul respirat. Așadar, covoarele persane au nevoie din când în când de o curățare migăloasă, realizată de o firmă specializată, cu personal calificat și experimentat.

Ce înseamnă curățare profesională?

Echipa CurățareRapidă.ro oferă servicii profesionale de curățare a oricărui reper textil sau de tapițerie, direct la domiciliul clientului. Pentru eliminarea petelor, murdăriei, mirosului neplăcut, prafului și acarienilor folosim soluții și echipamente profesionale.

În general, curățarea covorului începe prin aspirarea cu vibrații cu aspiratorul SEBO cu electrobătător, pentru a dizloca impuritățile și particulele de murdărie fixate în fibre.

Pentru păr și diferitele resturi se folosesc periile rotative reglabile ce pătrund în profunzimea țesăturii, indiferent de grosimea covorului.

Odată aspirat, covorul este inspectat pentru a identifica petele dificile, care sunt pretratate cu soluții speciale K2R, adecvate tipului de țesătură și naturii petei. Tratarea locală a petelor înainte de spălarea propriu-zisă a covorului este importantă pentru ca agenții de curățare să aibă posibilitatea de a acționa. Pentru petele dificile se utilizează local aparatul cu aburi Karcher, care îndepărtează urmele de murdărie.

Bineînțeles, pentru etapa propriu-zisă de curățare se folosește tehnologia injecție-extracție. Aspiratorul Bissell BG10 este lider în domeniu prin mecanismul ce permite folosirea funcțiilor simultan în ambele sensuri ale deplasării pe suprafața covorului, făcând curățarea de două ori mai eficientă și mai rapidă. Uscarea are loc într-un timp scurt, datorită tehnologiei injecție-extracție care nu lasă lichidul să rămână în țesătura covorului, dar și datorită agenților de tratare cu uscare rapidă.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida