0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Cu ce se curăță salteaua de urină?

Copiii mici și animalele de companie ne umplu viața de fericire dar, în același timp, traiul alături de ei presupune și unele accidente inevitabile. Unul dintre cele mai întâlnite este pătarea saltelei cu urină. Indiferent că este vorba de urină umană sau de urină animală, salvarea saltelei impune luarea de măsuri rapide.

Ce poți deci să faci atunci când găsești salteaua pătată de pipi? O primă variantă ar fi să încerci să o cureți singur, cu mijloacele și soluțiile pe care le ai la îndemână acasă. O a doua variantă ar fi să apelezi cât mai repede la serviciile unei firme specializate în curățarea saltelelor.

Pete de urina pe saltea

Cu ce se curăță salteaua de urină acasă?

Curățarea cu succes a urinei de pe saltea nu este un proces ușor, necesită timp, nu dă întotdeauna rezultatele scontate și trebuie să știi că dacă nu acționezi corect riști să faci mai mult rău decât bine.

Dacă vrei totuși să încerci pe cont propriu, iată ce trebuie să faci:

 • Primul și cel mai evident pas este să scoți imediat toate așternuturile și să le pui la spălat.
 • Cu ajutorul unui prosop sau al hârtiei absorbante îndepărtează cât de mult lichid poți. Tamponează ușor zona și nu freca pentru că nu vei face decât să împingi urina și mai mult în suprafața saltelei.
 • Pune într-o sticlă cu pulverizator o soluție formată din părți egale de apă și oțet alb. Aplică pe toată zona murdară, lasă să acționeze un sfert de oră și apoi folosește alte prosoape curate pentru a absorbi excesul de lichid.
 • Acoperă toată zona pătată de urină cu un strat gros de bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze minim 10 ore.
 • Aspiră bicarbonatul de sodiu și verifică dacă au rămas pete sau dacă salteaua mai miroase a urină.
 • Dacă procesul nu a dat rezultatele așteptate, îl poți repeta de mai multe ori.

Atenție! Când aspiri bicarbonatul de sodiu, acesta trebuie să fie complet uscat, altfel riști să strici aspiratorul.

În cazul în care petele de urină de pe saltea s-au uscat deja sau sunt mai vechi, vei avea nevoie de o soluție mai puternică pentru îndepărtarea lor. Fă următorii pași:

 • Pune într-o sticlă cu pulverizator o soluție alcătuită din 3 linguri de bicarbonat de sodiu, câteva picături de detergent de vase și 1 cană de apă oxigenată. Aplică amestecul pe zona pătată și lasă-l câteva ore să acționeze.
 • După uscare, pe saltea va rămâne un strat de bicarbonat de sodiu pe care va trebui să-l aspiri.
 • Dacă petele și mirosul nu au fost îndepărtate în întregime, poți repeta procesul.

Atenție! Apa oxigenată are în general un efect decolorant și poate afecta unele materiale, deci ar fi bine să testezi mai întâi soluția pe o zonă mică și mai ascunsă. De asemenea, apa oxigenată poate fi dăunătoare pentru saltelele cu spumă de memorie.

Cu ce se scoate mirosul de urină din saltea?

Soluțiile de mai sus – bicarbonatul de sodiu și amestecul de apă și oțet sunt de obicei eficiente și pentru îndepărtarea mirosului de urină de pe saltea. În cazul bicarbonatului de sodiu, va trebui să îi dai suficiente ore să acționeze.

Uneori mirosul de urină de pisică sau câine poate fi mai pregnant, din cauza compoziției chimice diferite. În acest caz poți încerca să folosești și detergenți speciali pe bază de enzime (ai grijă să nu fie toxici!), care vor elimina mirosul persistent, descurajând animalele de companie să marcheze din nou teritoriul.

Cum curăță salteaua de urină o firmă specializată?

Și în cazul în care apelezi la serviciile unei firme specializate în curățarea saltelelor, îndepărtarea cu succes a petelor de urină de pe saltea depinde de cât de repede se acționează.

Atunci când trebuie să curățăm o saltea de urină, mai întâi o spălăm aplicăm procedeul de injecție-extracție. Astfel, soluția specială de curățat este pe de o parte injectată împreună cu apa în material, iar pe de altă parte apa este extrasă, asigurând o curățare în profunzime și o uscare rapidă.

Mai ales în cazul urinei, igienizarea este estențială. Dezinfectarea saltelei se face folosind procesul de curățare cu aburi la 150° C.

Care sunt avantajele folosirii serviciilor unei firme de curățare profesională?

 • rata de succes în eliminarea petelor și a mirosului de urină din saltea este mult mai mare decât în cazul în care cureți salteaua pe cont propriu
 • durata procesului de curățare este mult mai mică
 • o firmă specializată folosește echipament profesional și produse care de obicei sunt scumpe pentru consumatorul casnic
 • personalul este instruit în folosirea echipamentelor și soluțiilor potrivite pentru fiecare material în parte

Sfaturi pentru prevenirea petelor de urină pe saltea

Știm cu toții – prevenirea este cea mai importantă și ne scutește de multe neplăceri. Deci, dacă nu vrei să te afli în situația de a trebui să cureți salteaua de urină, ține cont de următoarele sfaturi:

 • Folosește o husă impermeabilă de protecție. Te va scăpa de bătaia de cap, va ajuta la întreținerea saltelei și îi va prelungi durata de viață.
 • Schimbă și spală așternuturile de pat o dată pe săptămână. Vei evita acumularea mirosurilor, dar și a acarienilor din saltea.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida