0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Sfaturi pentru îngrijirea și întreținerea saltelei

În general, se recomandă să schimbăm salteaua la 10-12 ani însă, în funcție de producător și de calitatea materialului din care a fost confecționată, această perioadă poate să difere. Durata de viață este direct influențată și de măsurile pe care le iei pentru îngrijirea și întreținerea saltelei pe întreaga perioadă de utilizare a acesteia.

Sfaturi pentru ingrijirea si intretinerea saltelei

Recomandări pentru îngrijirea și întreținerea saltelelor:

 1. Întoarce salteaua de pe o parte pe alta în mod regulat, conform instrucțiunilor de folosire. Acest lucru este necesar pentru că salteaua tinde ca în timp să ia forma persoanei care o folosește și, astfel, suprafața care era perfect plană va începe să se lase în unele zone. Dacă salteaua are o singură față, este recomandat ca în primele 3 luni de folosire să o întorci cu partea de sus în jos o dată pe săptămână. Apoi, este suficient să o rotești doar o dată pe lună. Dacă salteaua are două fețe, întoarce-o de pe o parte pe alta și cu susul în jos la aceleași intervale de timp, folosind mânerele.

 2. Folosește mânerele saltelei doar pentru a o roti sau pentru a o aranja. Nu le folosi pentru a ridica de jos întreaga greutate a saltelei, căci e posibil să se rupă.

 3. Pune salteaua pe o suprafață care să permită aerisirea, astfel încât să poată fi ventilată și dedesubt, pentru a se elimina umezeala.

 4. Nu lăsa copiii să sară sau să stea în picioare pe saltea. Prea multă greutate într-un singur loc poate duce la distrugerea ei.

 5. Spală lenjeria în fiecare săptămână sau chiar mai des, dacă ai și animale de companie care obișnuiesc să doarmă în pat. Pe lângă aspectele legate de sănătate, un așternut curat înseamnă și un somn mai bun, dar și o durată de viață mai lungă a saltelei. Cearceafurile, fețele de pernă și păturile acumulează în mod natural transpirație și altă murdărie, care se pot infiltra treptat în saltea, dacă lenjeria nu este schimbată regulat. Așternuturile atrag și acarienii de pat, dar și alți alergeni care pot afecta sănătatea.

 6. Folosește o protecție de saltea rezistentă la apă, pentru a evita petele, dar și acumularea mizeriei sau a mucegaiului în saltea.

 7. Păstrează dormitorul aerisit, pentru a micșora umezeala acumulată în saltea în timpul nopții.

 8. Nu mânca, nu bea și nu fuma în pat. Firimiturile și mizeria se pot infiltra în saltea, generând bacterii și mucegai, iar mirosul de fum de țigară nu va fi ușor de eliminat.

 9. Dacă ai vărsat ceva pe saltea, curăță imediat cu puțină apă cu săpun și o cârpă.

 10. Lasă salteaua să se aerisească în fiecare zi. Așteaptă 30-60 de minute în fiecare dimineață înainte de a pune cuvertura pe pat, pentru a îi da posibilitatea saltelei să ia contact cu aerul. Iar cât ești plecat în vacanță, lasă salteaua fără așternuturi, pentru o aerisire completă.

 11. Dacă folosești protecție pentru saltea, e recomandat să o speli cam la 2 luni, în funcție de sezon și de când consideri că este necesar (cele mai multe protecții pentru saltea se pot spăla la mașină). Chiar dacă nu realizăm, ca urmare a somnului din timpul nopții, se creează un mediu umed pe întreaga suprafață de dormit. Dacă salteaua nu este aerisită, ea poate căpăta un miros neplăcut. În plus, dacă umiditatea persistă, vor apărea mucegaiurile care vor afecta sănătatea.

 12. Puțini știu, dar și saltelele pot fi aspirate și este chiar recomandat să faci acest lucru o dată la câteva luni. Salteaua este una dintre sursele de praf din casă, iar aspirarea sa regulată poate reduce simptomele alergiilor.

Toate aceste recomandări sunt activități de îngrijire a saltelei care ar trebui să facă parte din rutina ta și care pot fi făcute de oricine. Câteodată apar însă situații (pete, miros pregnant sau chiar simpla necesitate a igienizării) în care nu este bine să încerci să rezolvi tu problemele pentru că riști să deteriorezi iremediabil țesătura, cu detergenți sau cu procedee de lucru greșite. Atunci este cel mai bine să apelezi la o firmă care oferă servicii de curățare și igienizare saltele la domiciliu, cu personal calificat și echipamente profesionale.

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723 61 58 98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida