0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Unde curatam covorul, la curatatorie sau la domiciliu?

A trecut vremea cand barbatul casei scotea covorul in curte sau in fata blocului la batator, in timp ce femeia il sampona si-l freca cu peria pentru a-l curata, apoi covorul era spalat si clatit si era lasat intins la aer in curte sau pe balcon pana a doua zi pentru a se usca.

Unde curatam covorul, la curatatorie sau la domiciliu?

In ultimii ani au aparut tot felul de curatatorii ecologice, firme ce preiau covoarele pentru curatare profesionala, precum si posibilitatea de a curata covorul direct la domiciliu, folosind tehnologia de injectie extractie si detergenti cu uscare rapida.

Haideti sa vedem ce implica fiecare metoda de curatare a covorului si care sunt avantajele si dezavantajele acestora!

Spalarea covorului in curatatorie

Procesul este simplu si implica o suita de etape:

  • Covorul este predat catre firma specializata sau un curier vine si il ridica de acasa.
  • Spalarea covorului se face printr-un proces automatizat, semi-industrial, in care se spala cu jet continuu de apa sub presiune, apoi este samponat si frecat cu perii electrice, cu diametrul de 45 cm, la 190 rotatii/minut. Presiunea de 27 kg aplicata de perii asupra fibrelor covorului timp de 10 minute asigura o curatare in profunzime a oricarui tip de tesatura.
  • Urmeaza clatirea cu apa curata si introducerea in centrifuga a covorului, la 1500 rotatii/minut unde acesta este "stors", fiind indepartata apa aproape in totalitate. Uscarea finala se face intr-o camera termica, dotata cu dezumidificator, unde covorul este pastrat la 30 grade Celsius pentru cateva ore.
  • In ultima faza, covorul este pregatit pentru livrare, fiind parfumat si ambalat, iar in 48-72 ore poate fi ridicat sau livrat de catre curier la domiciliu.

Pretul unei spalari a covoarelor in curatatorie porneste de la 10 lei / mp, iar costul pentru ridicarea si predarea de acasa este de 20-25 lei, sau chiar gratuit pentru comenzi mai mari.

Curatarea profesionala a covorului la domiciliu

Alternativa o reprezinta procesul de spalare covor la domiciliu, care se desfasoara pe loc, cu aparatura specifica si personal calificat, respectand urmatorii pasi:

  • Covorul este aspirat cu un aspirator profesional cu electrobatator, care asigura eliminarea prafului, murdariei, parului de animale si impuritatilor din fibra textila.
  • Eliminarea petelor si pre-tratarea zonelor dificile este o etapa importanta, in care specialistul examineaza covorul si actioneaza folosind substanta activa impotriva petelor si peria rotativa pentru a curata zonele mai puternic afectate.
  • Spalarea covorului se face folosind echipament cu injectie-extractie, cu detergent profesional cu uscare rapida, cu care se curata toata suprafata covorului, concomitent cu frecarea cu peria rotativa si aspirarea detergentului uzat, urmand ca in final sa fie repetata procedura cu apa curata, pentru clatirea finala.
  • Uscarea are loc intr-un timp scurt, datorita tehnologiei injectie-extractie ce nu lasa lichidul sa ramana in tesatura covorului precum si datorita agentilor activi cu uscare rapida, ce lasa covorul curat si parfumat.
  • Intreg procesul de curatare la domiciliu dureaza maxim 60 minute pentru un covor de dimensiune normala, iar in maximum 3-4 ore de la finalizarea operatiunilor, covorul proaspat curatat arata ca nou si este gata de a fi folosit!

Pretul curatarii profesionale la domiciliu este fix, si include deplasarea la adresa clientului unde se realizeaza lucrarea. Spre exemplu, curatarea unui covor standard costa 79 lei, iar cea a unui covor de pana in 10 mp costa doar 99 lei. Vezi mai multe informatii despre curatarea covoarelor la domiciliu, precum si preturile practicate pentru diverse dimensiuni de covoare.

Care este cea mai buna alegere? Curatarea covorului la domiciliu sau la curatatorie?

Pentru a intelege mai usor diferenta dintre cele doua variante, apelam la o paralela cu metodele de spalare a unei masini. Putem apela la o spalatorie automatizata, de tip tunel, sau la o spalatorie traditionala, in care personalul lucrator preia masina si o spala manual, insistand pe zonele mai murdare, si avand intotdeauna responsabilitatea lucrarii caci lucreaza direct pentru clientul final.

Concret, daca ai de curatat mai multe covoare, care nu sunt afectate grav de probleme punctuale (pete, urme dificle, etc), si iti poti permite sa astepti 2-3 zile pana sa fie gata, atunci optiunea recomandata ar fi cea de predare in curatatorie.

Pe de alta parte, daca doresti sa fie facuta curatarea covorului pe loc, cu responsabilitate si la un pret accesibil, atunci alegerea cea mai buna este aceea de a apela la o firma de curatarea covorului la domiciliu, care asigura cel mai bun raport calitate-pret!

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida