0723 61 58 98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723 61 58 98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!
Întrebări frecvente

Intretinerea perdelelor din casa

Prin definitie, draperiile de la ferestre sunt elemente de decor confectionate din diverse materiale, precum bumbac, satin, catifea etc. Rolul lor nu este doar decorativ, ci indeplinesc si cateva functii folositoare: au efect audio absorbant, elimina o parte dintre sunetele de afara, ofera protectie impotriva insectelor si a prafului. Principalul rol al draperiilor ramane insa cel de a filtra lumina exterioara si de a asigura intimitate.

Intretinerea perdelelor din casa

Tocmai pentru ca draperiile sunt confectionate dintr-o gama larga de materiale, ele necesita atentie sporita la spalare. Fiecare material se spala diferit si este tratat diferit, in functie de producator, de aceea este esential sa pastram instructiunile de curatare, iar comerciantul are obligatia sa ne ofere orice informatie solicitam la momentul achizitiei.

Regula 1. Frecventa de spalare/curatare

De obicei, perdelele sunt tesaturi delicate care, daca sunt spalate foarte des, se pot deteriora. Pe de alta parte, fiind bucati mari de material, nu sunt intotdeauna usor de indepartat sau fixat si de multe ori este nevoie chiar de doua persoane. Ca atare, nu este nici practic si nici recomandat sa le spalam frecvent. In functie de materialul din care sunt confectionate, ele se pot spala o data la cateva luni. Totusi, le putem mentine curate aspirand la cea mai mica putere, astfel incat sa nu afectam tesatura sau le putem curata de praf pe intreaga suprafata, folosind un pamatuf. Daca dispunem de un aspirator cu aburi, cu atat mai mult putem asigura o curatare de calitate.

Regula 2. Spalarea draperiilor

Draperiile se pot spala fara probleme la masina de spalat, dar din nou trebuie verificate indicatiile oferite de catre producator. Anumite materiale permit spalarea de acest fel, altele necesita spalare de mana sau chiar de firme specializate in acest sens. Un alt aspect important este sa verificam daca masina de spalat permite spalarea unui asemenea volum de material.

Daca tesatura din care sunt confectionate draperiile impune spalarea de mana, este recomandat sa folosim apa calduta spre rece si sa utilizam un detergent pentru rufe delicate. Inalbitorul este de evitat, fiindca poate afecta iremediabil materialul si culorile.

Daca draperiile sunt patate, este bine ca inainte de a le spala (indiferent daca de mana sau la masina) sa punem detergent pe pata si sa il lasam sa actioneze mai mult timp.

Regula 3. Calcarea draperiilor

In general, este de recomandat sa se evite calcarea perdelelor si draperiilor, atat pentru a evita deteriorarea materialelor ca urmare a temperaturilor ridicate, cat si din motive practice - din cauza dimensiunilor mari, acestea sunt foarte greu de calcat.

Cea mai buna varianta este sa asezam perdelele sau draperiile pe sina, respectiv galerie, cat timp acestea sunt inca umede. Greutatea proprie va face ca dupa uscare materialul sa fie intins si sa nu mai necesite calcare.

In cazul in care draperiile au fost patate cu o substanta care se indeparteaza greu, este recomandat sa apelam la o firma de specialitate. CuratareRapida.ro realizeaza curatarea pe loc a perdelelor cu echipamente dedicate pentru aspirare si curatare cu abur, ce garanteaza eliminarea prafului si murdariei, inlaturarea petelor, a acarienilor si a mirosurilor neplacute. Aceasta curatare profesionala se realizeaza la domiciliul clientului, fara demontarea draperiilor!

Alte articole care te-ar putea interesa

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723 61 58 98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Pentru altă dată contactați-ne la 0723.61.58.98


Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723 61 58 98


Facebook: curatare rapida