0723.61.58.98 Luni-Vineri: 9:00-19:00

Program:


» Luni-Vineri: 09:00-19:00

Telefon:


» 0723.61.58.98
Serviciu de curatare profesionala canapele, covoare si saltele la domiciliu, in Bucuresti!
Curatare rapida - covoare, mochete, canapele, saltele, tapiterii la domiciliul clientului
Contactează-ne pe Whatsapp!

Intretinerea perdelelor din casa

Intretinerea perdelelor din casa

Draperiile de la ferestre prin definitie sunt elemente de decor confectionate din diverse materiale precum: bumbac, satin, catifea etc. Rolul lor nu este doar decorativ, indeplinesc si cateva functii folositoare: au efect audio absorbant, elimina o parte din sunetele de afara. In plus, au rol protector impotriva insectelor si al prafului, nu asigura protectie 100% insa isi aduc un aport insemnat in acest sens. Rolul principal al draperiilor ramane de a filtra lumina exterioara si de a asigura intimitate.

Dupa cum spuneam, draperiile sunt confectionate dintr-o gama mare de materiale astfel ca necesita atentie sporita la spalare. Fiecare material se spala diferit si este tratat diferit in functie de producator, din acest motiv este esential sa pastram instructiunile de curatare, iar comerciantul are obligatia sa ne ofere orice informatie solicitam la momentul achizitiei.

Regula 1. Frecventa de spalare/curatare

Vorbim de tesaturi delicate care spalate foarte des se pot deteriora. Totodata, vorbim de niste bucati mari de material care nu sunt chiar usor de indeparat/fixat, deseori fiind nevoie chiar de doua persoane. Asadar, recomandat este sa nu le spalam foarte des, in functie de material acestea se pot spala la cateva luni. Ce putem face insa ca sa le pastram curate, le putem aspira la cea mai mica putere incat sa nu afectam tesatura sau chiar cu un pamatuf de praf sa le curatam pe intreaga suprafata. Daca dispunem de un aspirator cu aburi, cu atat mai mult putem asigura o curatare de calitate.

Regula 2. Spalarea draperiilor

Draperiile se pot spala fara probleme la masina de spalat, dar din nou trebuie verificate indicatiile oferite de catre producator. Anumite materiale permit spalarea de acest fel, altele necesita spalare de mana sau chiar de firme speciaizate in acest sens. Un alt punct important privind masina de spalat, este acela de a verifica daca si aceasta la randul ei poate sustine un volum atat de mare. Si in acest caz, tot informatiile producatorului ne sunt de folos. Daca totul este in regula, alegem un program pentru rufe delicate si se poate spala fara probleme.

Daca decidem sa le spalam de mana sau materialul impune acest lucru, recomandat este ca apa sa fie calduta spre rece si sa utilizezi un detergent pentru rufe delicate. Inalbitorul este de evitat fiindca poate afecta tesatura si culorile, iremediabil. Daca draperiile sunt patate, inainte de a le spala, indiferent ca o facem e mana sau la masina de spalat, recomandat este sa dam cu detergent pe suprafata patata si sa il lasam pret de cateva minute sau dupa caz chiar si ore.

Regula 3. Calcarea draperiilor

Calcarea draperiilor este de evitat tot din aceleasi considerente precum atentia la spalare si materialele din care sunt confectionate. In primul rand, perdelele sunt foarte greu de calcat pentru faptul ca avem de a face cu suprafete mari care uneori pot umple o camera, dar nu este deloc indicat sa facem acest lucru pentru ca putem deteriora materialul perdelei indiferent de cat de performant este fierul de calcat. Temperatura inalta il poate afecta. Cea mai buna varianta este ca in momentul in care draperiile sunt inca umede, insa nu cat sa curga apa din ele, sa le asezam pe sina/galerie. Este esential sa le montam inainte de a se usca, greutatea proprie va face ca materialul sa se intinda si nu va mai fi necesara calcarea.

In cazul in care avem draperii care au fost patate sau murdarite cu substante de care avem cunostinta ca se indeparteaza greu, recomandat ar fi sa mergem la o firma de specialitate. CuratareRapida.ro realizeaza pe loc curatarea perdelelor cu echipamente dedicate pentru aspirare si curatare cu abur, ce garanteaza eliminarea prafului si murdariei, inlaturarea petelor, a acarienilor si a mirosurilor neplacute. Aceasta curatare profesionala se realizeaza la domiciliul clientului fara demontarea draperiilor!

mai multe despre curatarea la domiciliu...

contact firma detailing tapiterie Ai nevoie de ajutor? 0723.61.58.98

Ofertă preț curățare:

Curatare la domiciliu

Completează următoarele date și te contactăm pentru programare:

Mai ai ceva de curățat?
Unde facem curățarea?
Când facem curățarea?

Datele tale de contact:

Detailing interior complet

Servicii profesionale
de curatare saltele, canapele
fotolii, covoare, mochete
draperii si jaluzele textile
100% garantate de prestator

Curatare Rapida Bucuresti

0723.61.58.98


Facebook: curatare rapida